Altenativ start på spiludvikling - hvad gør jeg?

drO
Level 0 - Null
Posts: 3
Joined: 29 Mar 2016, 08:48

Altenativ start på spiludvikling - hvad gør jeg?

Unread post by drO » 29 Mar 2016, 09:16

Hej spiludviklere!

Jeg har de sidste år været meget interesseret i at komme i gang med spilbranchen, og nu ser det ud som om at der opstår et hul for mig, så jeg kan komme i gang. Jeg bor i københavnsområdet.

Jeg har stor erfaring indenfor webudvikling, online markedsføring, ux og er rigtig god til at se hvor man skal lægge sin energi (både produktmæssigt og virksomhedsøkonomisk). Jeg har derudover erfaring med iværksætteri/drift af virksomhed, og en fornuftig økonomi til små projekter.

Jeg står nu i den situation at jeg formegentlig inden længe vil kunne bruge mine arbejdstimer på det jeg vil uden at skulle tænke på økonomi. Jeg har ingen reel erfaring med udvikling af spil ud over lidt hygge-projekter, som aldrig er blevet til noget. Dog kan jeg sagtens programmere, men det jeg synes er aller sjovest er at tilrettelægge spiloplevelsen, sådan at det er sjovest for spilleren, men samtidig tager højde for hvad virksomheden skal bruge fra spilleren - uden at gå på kompromis med gameplay. Jeg ser mig selv som en innovativ og logisk drevet person med øjne for kvalitet.

Jeg har brug for at deltage i events og komme ud for at få mig et godt indblik i industrien.

Hvad gør jeg smartest for at komme i gang med dette? Jeg ar set at der er miljøer så som "spilhuset" og at der med jævne mellemrum bliver holdt konferencer, men jeg tvivler på at det vil være nok. Inden for den tidligere branche jeg kom fra, blev der holdt meetups af små grupper som delte deres idéer i fortrolighed på kryds og tværs og rådgav hinanden over en middag en gang hver 2 eller 3 måned. Er der lignende tiltag indenfor spilbranchen?

Hvad er jeres bedste råd til mig for at finde frem til nogle mennesker som kan sætte mig ind i denne nye kultur og komme godt i gang?
Last edited by drO on 05 Jul 2016, 10:50, edited 1 time in total.

Jan Borg
Level 1 - Speck of dust
Posts: 16
Joined: 21 Jan 2014, 13:50

Re: Altenativ start på spiludvikling - hvad gør jeg?

Unread post by Jan Borg » 30 Mar 2016, 08:52

Hejsa
Velkommen til branchen ;)

Teknisk set bør du kigge på Unity
www.unity3d.com
Der er masser af gode tutorials at finde derude.

Socialt set og networkingmæssigt set - er Spilbar et rigtig godt sted at starte
https://www.facebook.com/groups/148420778510244/
Det løber faktisk af stabelen senere i dag.

Derudover kunne Growing Games måske også være noget for dig, hvis du er seriøs med at lave dine egne produkter.
http://interactivedenmark.dk/growing-games

Sidst men ikke mindst - Nordic Game Jam er et super sted at møde andre spilnørder, og kickstarte sin spiludviklingskarriere ;)
http://nordicgamejam.org/
Jeg tror der stadig er billetter...

Du er også velkommen til at skrive til mig hvis du har nogle spørgsmål.

Mvh Jan
jan (snabelA) borginteractive.com

fehaar
Level 14 - Dimensional traveler
Posts: 141
Joined: 13 Mar 2008, 23:59

Re: Altenativ start på spiludvikling - hvad gør jeg?

Unread post by fehaar » 30 Mar 2016, 09:30

Hej og velkommen,

Det minder meget om min situation for 6-7 år siden (er der virkeligt gået så lang tid??) hvor jeg skiftede fra web-branchen til spil. Jeg netværkede alt havde jeg kunne. Nordic Game, Game jams osv og fik et kontor sammen med nogle andre spiludviklere ude på 5. Unit på KUA. Det ene tog det andet og pludselig sad jeg hos Press Play.

Så det er helt sikkert den rigtige vej at gå at tage til alt hvad man kan tage til og snakke med alle der laver noget indenfor spil. Hvis man så samtidigt er dygtig og ikke har noget imod at kaste sig ud i en masse nye ting og lære helt vildt, så skal det nok komme stille og roligt.

Held og lykke. Måske støder vi ind i hinanden til et eller andet arrangement.

Thomas

drO
Level 0 - Null
Posts: 3
Joined: 29 Mar 2016, 08:48

Re: Altenativ start på spiludvikling - hvad gør jeg?

Unread post by drO » 01 Apr 2016, 13:59

@Jan
Jeg har skam førhen kigget og rodet lidt med Unity. Mulighederne er mange for at starte her :-)
Jeg har hermed tilmeldt mig nyhedsbrevet på Spilbar og Growing games. Det lyder rigtig interessant! En billet til nordicgamejam er også købt, så mon ikke dette kan give en god lille intro til miljøet. Tusind tak for links! Meget brugbart

@Thomas
Rigtig interessant at høre at der er andre der også er kommet fra min branche og klaret sig i spilbranchen. Jeg vil helt sikkert gøre mit bedste for at være hvor jeg kan

Post Reply